Lorem ipsum dolor sit amet

Renault a inceput testarea pilotului automat.

Renault a prezentat prototipul sub denumirea de Next Two, construit în baza autovehiculului electric ZOE. Automobilul construit pentru testarea sistemului de pilotaj automat, dar și pentru comunicarea mașinilor intre ele și cu obiectele infrastructurii. Sistemul de pilotaj automat, elaborat de Renault, e capabilă nu doar să conducă de sine stătător, dar și să parcheze mașina, fără participarea șoferului, după care să se apropie la șofer de la parcare.

Electronica Renaut Next Two, de asemenea poate recunoaște nu doar semnele de circulație, dar și panourile publicitare și indicatoarele turistice. Informația de pe acestea poate fi afișată pe sistemul multimedia de pe consola centrală, care se poate conecta la orice dispozitiv care are la baza ОС Android, iOS и Windows 8.IN afară de aceasta, sistemul permite efectuarea atât a cumpărăturilor prin intermediul magazinelor on-line cât și conferințe video.

Compania Renault, in calitate de partener de alianță cu Nissan, planifică implementarea sistemului de pilotaj automat până în anul 2020. Japonezii vor da în exploatare, în curând, un poligon special, unde vor putea fi simulate diferite situații de circulație rutieră. Cei de la Nissan ne asigură, că aceasta va permite testarea sistemului, evitând situațiile periculoase, în cazul apariției unor probleme, față de alți participanți la trafic.