RENAULT TWIZY

Ultra-compacta Renault Twizy (lungimea: 2,338 mm / latimea: 1,237 mm / inaltimea: 1,454 mm) se potriveste ideal pentru conducerea in oras. Aceasta va apare in vanzare in Europa la inceputul lui 2012.

Un design modern revolutionar

Dimensiunile ei compacte, probbabil va face sa fie comparata cu un scooter,
Renault Twizy are tot ce are o oarecare masina, patru roti, volan si pedale, plus o cabina acoperita pentru doi pasageri asezati unul dupa altul.

Although its compact dimensions are likely to prompt comparisons with the world of scooters, Renault Twizy delivers all the fundamentals associated with any car, namely four wheels, a steering wheel and pedals, plus an enveloping body for two occupants sitting in tandem, one behind the other.

Renault Twizy combină caracterul adevarat, cu un design ferm modern, care se mândreşte cu linii impetuoase, caroserie deschisă, originale Gull usi aripi si un parbriz complet, care se întinde pe partea de sus a masinii pentru a forma o zonă mare de sticlă, să nu mai vorbim de semnătura modelului, de iluminat, originala.

Renault Twizy combines real character with a resolutely modern design that boasts sweeping lines, open bodywork, original gull wing doors and a full windscreen which extends over the top of the car to form a large glazed area, not to mention the model's original lighting signature.Agil si practic

Cabina Renault Twizy si deflectoare laterale combina bucuria conducerii in aer liber, cu o protecţie adevarata. Aditional, panouri mai mici de usi sunt disponibile pentru a oferi o protectie si mai buna impotriva vantului si ploii.

Volumul pentru spaţiu de depozitare în maşină este ideal pentru nevoile proprietarilor care călătoresc către şi de la locul de muncă, sau pentru cumpărături usoare. Spatiul de depozitare de 31-litri blocabil Cubby - ideal pentru o servietă sau cumpărături usoare - este uşor accesibil sub scaunul din spate. Există, de asemenea, trei litri de spaţiu de depozitare, in parte volanului.


2 versiuni disponibile

Versiunea de Renault Twizy, care necesită un permis de conducere este propulsat de un motor de 15kW (20 CP), în timp ce versiunea care nu are nevoie de o licenţă (în funcţie de ţară), vine cu un motor de 4kW (5HP). Bateria de 7kWh litiu-ion este situat sub scaunul din fata.

Greutate lui Renault Twizy, de 450 kg, inclusiv bateriile (100 kg) - influienteaza benefic direct resursa, care este de 100 km (ciclu combinat). Bateria sa este, de asemenea, deosebit de uşor de a incarca datorită unui cablu spirală extensibil stocat sub un lambou la partea din faţă a vehiculului.

Datorită unui încărcător integrat, acest cablu poate fi, de asemenea, compatibil cu incarcatoarelei rutiere pentru bateriei. Un adaptor permite acest cablu pentru a fi conectate la o sursă de 220V 10A electrice de uz casnic.Acumulatorul se incarca complet în trei ore şi jumătate.Siguranta optima

Caroserie Renault Twizy este mult mai vizibilă în trafic de alţi utilizatori ai drumului. În cazul unei coliziuni frontale, ambii pasagerii sunt protejate printr-o structură deformabilă, în timp ce poziţia exterioara a celor patru roţi şi grinzilor laterale situate de fiecare parte a şasiului oferă protecţie in caz ca vehiculul este implicat într-un impact lateral . Sistemele de securitate de retenţie includ airbag sofer, o centura de siguranta in patru puncte în faţă şi o centură de siguranţă în trei puncte de la spate. De asemenea, din moment ce ocupanţii Renault Twizy sunt protejati şi fixati fiecare pe locul lui, ei nu sunt obligati sa poarte orice fel de echipament de protecţie.

Datorită şasiului cu patru roţi, şi centrul de greutate extrem de jos, Renault Twizy oferă o plimbare liniştita stabila, în timp ce frânele pe disc pe toate rotile, asigura o oprire precisa si eficienta. 

Renault Z.E.

Vehiculele electrice Renault sunt ideale pentru cei carora le pasa de mediul in care traiesc.Doresti sa cunosti mai mult despre Renault Z.E.?